30-01 War Child Kilichallenge dag 3

De dag breekt aan! Om 5:45 local time ging de wekker. Pfff even doorbijten, dat is 3:45 NL tijd… De bedden zijn erg hard en ik heb niet erg goed geslapen. Natuurlijk werkt de spanning voor vertrek ook niet erg mee. Tassen had ik al ingepakt dus ik ben snel klaar. Off we go. Over het gewicht van mijn bagage had ik me van te voren wat zorgen gemaakt. Veel te veel kilo’s, maar ik heb me zo goed ingelezen, ik heb alles nodig. Wat laat ik achter? Uiteindelijk is het me gelukt. Ik besluit mijn kussen, een trui en wat andere zaken die ik voor op Zanzibar heb meegenomen achter te laten in het hotel. Mijn dagrugzak is nog wel zwaarIMG_2845… Ik weet dan nog niet wat daar de gevolgen van zijn.

Om 8:00 vertrekken we naar Machame gate. We komen daar rond 9:00 aan. Onderweg een prachtig uitzicht op de berg en zijn machtige top! Machtig en indrukwekkend. Hoop dat ze me goed gezind is. Onderweg stoppen we om te plassen. Ik sta naast de bus maar dat gaat (nog niet) lukken met al die mensen die me op de rug kijken. Dat zal toch anders moeten deze week. Instappen maar weer. 

Bij de gate is het een drukte van belang. Ik kijk mijn ogen uit. Als ik even de gate uitloop om bananen te kopen word ik overvallen door tientallen mensen die me van alles aanbieden. Ze mogen de gate niet in dus staan buiten te wachten op ‘prooi’. Ik vind geen bananen en ga snel terug. 

Een voor één schrijven we ons in. Dikke boeken liggen klaar in een klein kantoortje. Naam, leeftijd, beroep, paspoortnummer, datum en handtekening. Nu is het formeel begonnen. 

Om 11:00 sharp zijn alle mee te nemen spullen verdeeld onder zo’n 120 (!) dragers en gidsen. IMG_2858Met onze groep van 33 mensen gaan er in totaal dus 150 mensen omhoog. Ook dit is weer een erg indrukwekkend gezicht. Waarschijnlijk ga ik er daar gelukkig nog een hoop van meemaken. 

Om iets over 11:00 is de klim begonnen. Vandaag zo’n 6 uur lopen is de planning. Ik kan me er nog geen voorstelling van maken en denk aan de maximaal 3 uur lopen die ik heb getraind. Dat waren dan wel meer dan 16 km maar toch… De eerste 45 min gaan gestaag omhoog. Daarna een korte stop bij een redelijk net toilethokje notabene. Ik vraag me af of de hele route zo georganiseerd is en of dit meer een camping tripje wordt. Vlak na de pauze  slaan we een pad in. Na weer 2 uur is er tijd voor lunch. Ik ben daar echt aan toe en de sandwiches, stukken kip en cupcake gaan er snel in. We lopen nog in het regenwoud en het is hier prachtig.

Na de lunch wordt het snel steeds zwaarder. Het pad veranderd in een soort eindeloze trap van boomstammen en rotsen. Mijn tas begint me pijn te doen op mijn schouders. Ik heb er echt te veel ingepakt. Dat moet morgen anders. Verder gaat het eigenlijk wel. Op erg stijle stukken schiet mijn hartslag omhoog maar op de iets vlakkere stukken kan ik goed herstellen. Iedereen lijkt het goed te doorstaan en rond 16:30 komen we in kamp 1 IMG_0050op 3000 meter. Een zee van tentjes voor alle deelnemers en crew.

Er is ook nog een andere groep in het kamp dus ik schat dat we met 3 á 400 mensen zijn en dus zo’n 150 a 200 tentjes. De tentjes zijn klein maar de matjes liggen heerlijk. In dit kamp is het zo’n 20 graden maar wordt het snel killer gedurende de avond. Eerst nog een heerlijk zonnetje! Iedereen lijkt te genieten. Ik ook, al zijn mijn schouders wel wat beurs. Verder helemaal prima. Ik probeer een sms naar Margo te sturen maar helaas geen bereik. Gelukkig heb ik haar kort na vertrek nog even gesproken 1200 meter lager. Lekker herstellen en op naar dag 2!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s