28-1 War Child Kilichallenge dag 1

Om 10:15 vertrok het vliegtuig. Vroeg opstaan dus want om 8:00 op Schiphol dus 6:30 vertrekken. Nog even de laatste dingen pakken al had ik de avond ervoor alles 6 keer gecheckt. Ik blijf wat gespannen of ik niets vergeet. Uiteindelijk denk ik dat het wel goed zal komen. Op Schiphol gaat het allemaal snel en voorspoedig. Ik ben snel door de douane en loop richting gate. Ik kijk of ik meer War Child jasjes zie maar weet dat ik de eerste vlucht heb en dat de rest pas later vandaag vertrekt. Margo, Laurens en Bram brachten me naar Schiphol. Erg lief dat Bram nog ff snel terug kwam om nog een keer te zwaaien. Mooi beeld wat ik mee zal dragen. Zal ze missen. De vlucht gaat snel en voorspoedig. IMG_2818
Na een paar filmpjes en genieten van het heerlijke KLM eten zijn we al aangekomen. Bij aankomst luchthaven Kilimanjaro slaat me de warmte tegemoet. Heerlijk om weer in Afrika te zijn. We worden opgewacht door een locale vertegenwoordiger van de reisorganisatie. Er blijken nog 4 deelnemers van de ‘groep 28’ aan boord te hebben gezeten. Omdat ik niet alle voorbereidingsdagen heb meegemaakt moet ik me nog aan een aantal voorstellen. De locale vertegenwoordiger pakt zonder veel woorden onze paspoorten en loopt ermee weg. Ik realiseer me dat dit niet helemaal gaat zoals het zou moeten maar besluit het maar te vertrouwen. Na een half uurtje komt hij terug met onze visa en kunnen we door de douane. Daarna snel de bagage verzameld en naar het busje welke ons in ongeveer een uur naar het hotel in Moshi brengt. Daar snel ingecheckt. Het hotel is een ommuurde locatie met een prachtige entree, verdiepte bar, zwembad en tuin. De kamers zijn in verschillende panden en ieder besluit eerst te gaan opfrissen. We hebben een prachtige, grote kamer. Op het kussen ligt een leuke welkoms groet van War Child en vier buttons van kinderen die het geluk hebben gehad door War Child te zijn geholpen. In de kamer is het wel even wennen aan de warmte. Al snel heeft het opfrissen niet veel zin meer. Ik ga richting bar. Aan de bar met Mark, Albert en Gwenny een heerlijk koud Kilimanjaro biertje gedronken. IMG_2824De gesprekken raken me direct. Het vertrouwen is groot en het lijkt meteen alsof we oude vrienden zijn. Kilimanjaro biertjes smaken heerlijk maar het is niet verstandig om te blijven zitten. Ik ga richting bed als net de volgende deelnemers arriveren. Gedurende de nacht wordt de rest verwacht. Helaas kan ik het me niet veroorloven daar op te wachten. De nacht is warm, klam en het bed is hard. Toch slaap ik redelijk en wordt ik eigenlijk alleen even wakker als Jop de kamer inkomt. Een warm weerzien! Ik heb zo’n zin die berg op te gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s